Focus on talent practices that very rare attribute that is critical in bringing new talent on board; they actually listen to what their customers are looking for. This results in people matching the requirements, they stay and are successful.

– Director Global Strategic Marketing, Medical Devices 

Focus on Talent ontwikkelt ook case studies, simulaties en rollenspelen die gebruikt worden tijdens assessment centers, en die kunnen worden uitgevoerd in het Nederlands, Frans en Engels.

Deze oefeningen worden op maat gemaakt en zijn aangepast aan de context en de specifieke cultuur van uw organisatie. Onderzoek toont immers aan dat de predicitieve validiteit van het assessment center toeneemt naarmate de simulaties nauwer aansluiten bij de reële functie en werkomgeving. Hoe realistischer de simulatie, hoe authentieker het gedrag van de kandidaat en hoe relevanter de adviezen van het assessment center.
Om deze oefeningen te ontwikkelen, bespreken we eerst samen met u wat kenmerkend is voor uw organisatie. Vervolgens gaan we na over welke gedragsgerichte competenties mensen binnen uw organisatie moeten beschikken en welke gedragsgerichte competenties worden verwacht in de functies waarvoor deze simulaties zullen gebruikt worden. Daarna bepalen we hoe deze competenties best gemeten worden. Met deze informatie werken wij dan oefeningen uit waarin de karakteristieke elementen van een functie of een functieniveau worden gereconstrueerd om zo op maat gemaakte simulaties te creëren die exclusief binnen uw organisatie zullen worden gebruikt.

Verschillende types van simulaties zijn mogelijk, afhankelijk van de aspecten die u wil meten: analyse – en presentatieoefeningen, postbakoefeningen, onderhandelingsgesprekken, oefeningen rond people management, groepsdiscussies, etc.

logo
Vlieghavenlaan 13
3140 Keerbergen

info@focusontalent.eu
0032(0) 496 54 49 29
0032(0) 15 52 70 74

© Focus on Talent     Privacy Policy     Disclaimer      Sitemap